Hauptinhalt

Truly tasty: Michelin-star chef Benjamin Maerz cooking on AIDAdiva

Rostock, 14. Januar 2015

From March 30 to April 7, 2015, AIDAdiva will be sailing the Mediterranean on a gourmet cruise together with 26-year-old Michelin-star chef Benjamin Maerz, his brother, sommelier Christian Maerz, and AIDA head chef Günther Kroack.

Benjamin Maerz is one of the youngest chefs in Germany to win a Michelin star, and is the head chef at his family’s own Hotel-Restaurant Rose in Bietigheim. After being trained by his father, he took over the kitchen in 2010. He was already described as a “great hope” by the Michelin Guide in 2012, and won his star one year later. Benjamin Maerz rapidly developed his own style, using only the very best products. On board he will be cooking with regional ingredients from the markets of the Mediterranean. His brother, Christian Maerz, will be presenting exquisite wines from the best cellars.

For the gourmet cruise, guests have a choice of two superb set meals at the Rossini gourmet restaurant with a selection of accompanying wines. The program also includes an exclusive cookery course with Benjamin Maerz, and a shore excursion to Malta to sample Mediterranean specialties. At the Razzett L-Antik, a 400-year-old historical flour factory complete with a mill, guests will enjoy an exclusive cookery show and a 3-course meal of Maltese specialties. On board, guests will be allowed to accompany Chef de Cuisine Günther Kroack into the kitchen and watch the AIDA chefs work their magic. The small gourmet package can be booked for 99 euros per person, and the big gourmet package for 299 euros per person at www.MyAIDA.de.

AIDAdiva’s guests will be able to enjoy the culinary traditions of the Mediterranean both on land and on board for eight days, and will then be able to take tips from the experts home with them. From Sharm El-Sheikh, AIDAdiva will firstly sail through the Suez Canal to Crete, and then on to Valletta, before the cruise ends at the port of Palma de Mallorca. AIDA VARIO prices for the 8-day cruise start at 499 euros per person; the arrival and departure package is available from 535 euros.

For further information, go to www.aida.de/themenreisen. Booking can be made at travel agencies, by phone at +49 (0) 381/20 27 07 07 or at www.aida.de (Austria: +43 (0) 1 22 709 050 / www.aida-cruises.at, Switzerland: +41 (0) 848/10 10 11 / www.aida.ch).

21. Dezember 2020

AIDA präsentiert die schönsten Kreuzfahrten für den Sommer 2022 – Buchungsstart ist am 21. Dezember 2020

Am 21. Dezember 2020 ist Buchungsstart für die ersten AIDA Kreuzfahrten in der Sommersaison 2022. Die Palette der Reiseziele reicht vom Baltikum bis zu den Fjorden, von Grönland bis Spitzbergen, von der Biskaya bis ins Mittelmeer. Die Routenvielfalt bietet etwas für jeden ... mehr

18. Dezember 2020

AIDA Cruise & Help macht zu Weihnachten wieder einen Schulwunsch wahr: 17. Bauprojekt startet in Indonesien!

Für die Kinder im indonesischen Kalisoko erfüllt sich an diesen Weihnachtsfeiertagen ein lang gehegter Traum: Mithilfe der Spenden von AIDA Cruise & Help erhalten sie eine neue Vorschule, die schon im kommenden Jahr noch mehr Kindern den dauerhaften Zugang zu Bildung ... mehr

07. Dezember 2020

AIDA Cruises – die Routenhighlights im Sommer 2021

Das Kreuzfahrtunternehmen AIDA Cruises bietet mit seinem Sommerprogramm 2021 Reisen zu den beliebtesten Destinationen in Nordeuropa und im Mittelmeer an. Im Zeitraum von März bis Oktober 2021 verspricht die Vielfalt der Routen und Traumziele einmalige Urlaubserlebnisse und ... mehr

06. Dezember 2020

AIDA Cruises eröffnet mit AIDAperla die Kanaren-Saison 2020/2021

Am Samstag, 5. Dezember 2020, um 22:00 Uhr hieß es für AIDAperla in Las Palmas, Gran Canaria, „Leinen los!“ zur ersten Reise dieser Saison rund um die Kanaren. Als zweites Schiff der AIDA Flotte wird AIDAmar ab dem 20. Dezember 2020 zu ihren Festtagsreisen aufbrechen.

Bis Ende ... mehr

Pressekontakt

 

E-Mail: presse@aida.de

Hansjörg Kunze
Vice President Communication & Sustainability